Waarom overstappen op zonne-energie

Een foto zegt meer over NewSolar

Profiteer van de voordelen van zonne-energie

Zonne-energie is duidelijk een trend in duurzame energie voorziening geworden. Vele huiseigenaren hebben inmiddels zonnepanelen op hun dak, waardoor ze alle voordelen van zonne-energie kunnen benutten.

Afgezien van de voor de financiële voordelen, zijn er nog belangrijkere redenen waarom u zou moeten omschakelen naar het gebruik van zonne-energie in plaats van fossiele brandstoffen.

Welke redenen kunt u overwegen voordat u op zonne-energie overgaat? Hieronder geven wij u er een aantal:

Zonne-energie is goed voor het milieu

Het meest bekende feit over zonne-energie is dat het een schone, groene energiebron is. Het is tevens een veilige manier van energie opwekking. Zonne-energie is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verminderen. Toch twijfelen mensen nog steeds waarom zonne-energie goed is.

Zonne-energie is zelfvoorzienend en het installeren van zonnepanelen op uw dak is een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Op uw eigen huis of in uw tuin beginnen is een geweldige manier om te laten zien dat u om het milieu geeft.

Zonne-energie kan uw huis offgrid maken

De daling van de kosten van zonnepanelen is een goed voorbeeld van waarom het gebruik van zonne-energie zou moeten toenemen. Traditionele elektriciteit is sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas. Het verbruik ervan is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook beperkt voorradig. Dit vertaalt zich in een markt waarin de energieprijzen zullen stijgen.

Zonne-stroom verhoogt uw onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet! Door te investeren in bijvoorbeeld een 4kW zonne-energie installatie, wat voor de meeste gezinnen voldoende is, kunt u zich gemakkelijk beschermen tegen onvoorspelbare stijgingen van de energieprijs en de hele dag door genieten van goedkope elektriciteit – de zon zal zijn tarieven nooit verhogen en het geeft u energiezekerheid.

Zodra je zonnepanelen op je dak hebt, heb je technisch een energie-onafhankelijke status bereikt. Zonnebatterij opslagsystemen kunnen ook helpen elektriciteit op te slaan voor ‘s nachts en regenachtige dagen. Momenteel dalen de prijzen van deze systemen significant maar door de salderingsregeling die wij in Nederland kennen is een opslagsysteem nog niet echt rendabel hier. Wel bent u verzekerd van “gratis” stroom bij uitval van het stroomnet.

Zonne-energie kan ook onbenut land gebruiken

Over het hele land zijn er gebieden die helemaal nergens voor worden gebruikt. Met zonne-energie kunnen we dat land daadwerkelijk gebruiken en vervolgens grote waarde genereren; zonne-energie biedt een energiebron voor iedereen en is minder belastend voor het milieu dan vele andere bronnen.

Zo zijn er inmiddels vele zonneparken gebouwd die duizenden huizen van groene stroom voorzien.

Zonne-energie thuis veroorzaakt minder elektriciteitsverlies

Elektriciteit moet via netwerken worden getransporteerd van grote energiecentrales naar eindgebruikers. Lange afstand overdracht betekent vermogensverlies. Ooit afgevraagd waar zonnepanelen voor worden gebruikt? Ze staan ​​op je dak om energie van de zon te halen. Zonne-energie op het dak is nuttig bij het verhogen van de elektriciteitsefficiëntie, gezien de korte afstand die het nodig heeft om verbruikt te worden. Je eigen opgewekte energie wordt thuis verbruikt en daardoor heb je de controle over je eigen rekeningen en energieverbruik. Bovendien zijn zonne-energiesystemen duurzaam, hebben een lange levensduur en verdienen zich relatief snel terug.

Zonne-energie kan stroomstoringen verminderen

Wanneer velen van ons overschakelen op zonne-energie, hebben we minder kans op stroomnet storingen. Elk huishouden in Nederland waar zonnepanelen zijn geïnstalleerd, functioneert als een kleine energiecentrale, het kan dan ook een netgebruik besparing opleveren doordat de benodigde energie niet meer aangevoerd hoeft te worden maar direct vanaf het eigen dak verbruikt kan worden.

Zonne-energie creëert banen en economische groei in Nederland

Onze nationale economie kan worden geholpen door zonne-energie. Hoe meer mensen kiezen voor een installatie met zonnepanelen, hoe groter de behoefte zal zijn aan bedrijven om zonnepanelen te installeren. Dit schept extra banen voor geschoolde werknemers en houdt bijgevolg de economie aan het groeien.

Zonne-energie is een gratis energiebron

De zon geeft kan ons meer energie leveren dan dat we ooit nodig hebben als we in staat zijn om dit licht allemaal om te zetten in bruikbare energie, en wat er ook gebeurt, zonlicht blijft gratis. Uw zonne-energiesysteem begint vanaf het moment dat het wordt ingeschakeld geld te besparen, maar de voordelen van het gebruik van zonnepanelen zijn het best zichtbaar op de lange termijn. Hoe langer u uw zonne-energiesysteem hebt, hoe meer u geniet van de voordelen van zonnetechnologie en het milieu ondersteunt.

Vraag een gratis zonnig zonne-energie advies op maat aan!

NewSolar uit Woudenberg is er om u te helpen en van het beste advies te voorzien wat aan al uw wensen voldoet! Als u nu geïnteresseerd bent in zonnepanelen maar niet zeker weet welke optie het beste voor u is, kunt u uw behoeften en voorkeuren laten weten door ons contactformulier in te vullen. Wij zullen dan contact met u opnemen om een afspraak met u te maken waarna een adviseur van ons een geheel vrijblijvend advies zal uitbrengen over de voor u beste zonne-energie installatie met bijbehorende prijs en terugverdientijd.