Waarom nog zonnepanelen kopen?

Dit is een vraag die wij regelmatig om ons heen horen en dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Een eerste antwoord is dan meestal dat het nog steeds een goede mogelijkheid is om zelf actief mee te helpen aan het vergroenen van de eigen leefomgeving. Dit is beter voor je eigen gezondheid, die van iedereen om u heen en niet te vergeten die van de volgende generaties. Ook zij willen graag gezonde lucht inademen. En ja, dit is een aardige investering maar gezondheid mag wat kosten toch?

Kostenbesparing op Energiefactuur

Zonnepanelen genereren elektriciteit die je direct kunt gebruiken in je huishouden. Dit vermindert de hoeveelheid elektriciteit die je van het net hoeft af te nemen, wat leidt tot een lagere energierekening. Hoewel de investering hoog kan zijn, verdienen zonnepanelen zichzelf meestal terug binnen 5-10 jaar, afhankelijk van o.a. de energieprijzen en installatiekosten.

Waardevermeerdering van je Huis

Huizen met zonnepanelen worden vaak gezien als aantrekkelijker op de woningmarkt. Ze kunnen de waarde van je huis verhogen omdat toekomstige eigenaren profiteren van lagere energiekosten en een hoger energielabel.

Onafhankelijkheid van Energieprijzen

Door zelf energie te produceren, ben je minder afhankelijk van de schommelingen in energieprijzen. Dit kan vooral gunstig zijn in tijden van stijgende energieprijzen.

Terugleververgoeding

Elektriciteit die je zonnepanelen genereren en die je niet gelijk verbruikt kun je terugleveren aan het elektriciteitsnet. Je krijgt hiervoor een vergoeding, wat de voordelen van zonnepanelen verder vergroot.

Vrijblijvend advies?

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis of bij ons op kantoor? Laat uw gegevens achter op onze contact pagina en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen met een deskundig adviseur.